آشنایی با انواع تاسیسات ساختمان وب سایت اسپیتی-رادیاتور پارس

در بسیاری از ساختمان‌ها امکان ایجاد بازشوها در طراحی ساختمان وجود ندارد. از این رو باید سیستمی در داخل ساختمان طراحی شود که بتواند هوا را در جریان نگه دارد و از ایجاد هوای یکنواخت در داخل ساختمان جلوگیری کند. از مهم ترین بخش ها در حوزه ی ساختمانی، تاسیسات بوده که نقش بسیار مهمی در صنعت ساخت و ساز ایفا می کند. به طور کلی تاسیسات باعث ایجاد کردن شرایط مناسب جهت سکونت اشاره کرده و در حقیقت بخشی بسیار ضروری و حیاتی در ساختمان بوده که همیشه مورد توجه افراد قرار می گیرد. تاسیسات ساختمان به طور کلی شامل استفاده مطلوب از هوا، نور، آب، برق، تلفن و گاز و … جهت ایجاد شرایط مطلوب دیداری، شنیداری، بهداشتی و آسایش حرارتی و روانی برای ساکنین می‌باشد.

با این روش میزان مصرف هر واحد می تواند کنترل شود که باعث کاهش مصرف انرژی در ساختمان می شود. سیستم تهویه مطبوعی است که هم برای سرمایش و هم برای گرمایش در یک محیط به نسبت کوچک به ار می رود. در ادامه انواع مختلف تاسیسات ساختمان و نحوه عملکردشان را بررسی خواهیم کرد و عکس هایی از آن ها را نیز نمایش می دهیم. در ادامه قصد داریم یک یا دو مورد از تأسیسات مکانیکی ساختمانی نامبرده شده را شرح دهیم. همچنین پانل های زنگ خطر درورودی های ساختمان و نقاط خاص دیگر نصب میشوند تا در شناسایی محل حریق به ماموران آنش نشانی کمک کنند.

تابلوهای نیمه اصلی

تاسیسات ساختمانی اگر درست طراحی شوند ، آرامش را به ساختمان آورده و از اتلاف انرژی جلوگیری میکند. در این مقاله ما قصد داریم به بررسی تاسیسات ساختمانی و انواع آن پرداخته و اطلاعاتی کسب کنیم. با توجه به نوع کاربری یک بخش سیستم روشنایی به دو روش کلی نورپردازی از سقف و دیوار انجام می گردد. مدل نورپردازی داخلی باید باعث افزایش آرامش یا انرژی ساکنین در ساختمان شود. سیستم بخار در تمامی زمان ها از مهم ترین سیستم های انتقال انرژی در صنایع عظیم مانند پتروشیمی، پالایشگاه ها، نیروگاه های برق و تاسیسات حرارتی و برودتی در ساختمان های بزرگ و مسکونی محسوب می گردد.

درون جعبه ترمینال اصلی و فرعی، پست های پیچی و ترمینال های کروز قرار دارد. محل نصب جعبه ترمینال های فرعی در طبقات بوده و وظیفه انتقال خطوط شهری را بر عهده دارد. سیستم هشدار این کنترل پنل می تواند به دو صورت متعارف یا آدرس پذیر باشد. بر اساس مبحث شماره ۱۳ مقررات ملی ساختمان باید تمامی پریزهای تک فاز و سه فاز دارای هادی حفاظتی یا سیستم اتصال به زمین یا ارتینگ باشند.

در واقع تاسیسات ساختمان بخش‌هایی مثل سیستم‌های گرمایشی، سرمایشی، تهویه مطبوع، لوله کشی آب، گاز، سیم کشی برق، تلفن، سیستم‌های تعبیه شده برای تخلیه فاضلاب، راه‌های ارتباطی بین طبقات مختلف و واحدها و … را شامل می‌شود. از دیگر موارد اجرای تاسیسات مکانیکی, نصب و راه اندازی تاسیسات الکتریکی و برق کشی ساختمان می باشد. به این صورت که سیستم های برق ساختمان شامل منبع تغذیه و توزیع و سیستم های اطلاعاتی و مخابراتی و سیستم های کنترل و سیستم های امنیتی و دسترسی و سیستم های تشخیص و زنگ خطر و روشنایی داخلی و خارجی می باشد. مهندس و استاد کار تاسیسات ساختمانی در هنگام اجرای این سیستم ها باید شرایط آب و هوایی محل احداث ساختمان، بودجه پروژه، نوع معماری سازه و غیره را در نظر بگیرند. در واقع آن ها موظفند قبل از اجرا به بررسی تمامی محاسبات لازم، انتخاب تجهیزات مناسب و اختصاص دادن فضایی برای آن بپردازند. نیرو های متخصص و مهندسان تاسیساتی با کسب آگاهی های لازم، قدمی موثر در اجرای تاسیسات با بازدهی بالا برداشته اند.

  • ما در بازسازی ساختمان، علاوه بر سفت کاری و نازک کاری، با تاسیسات هم روبرو هستیم.
  • باید در کنار سیستم گردش آب یک مسیر برای خط تخلیه جکوزی نیز طراحی شود.
  • اطفا حریق به اقداماتی گفته می شود که برای خاموش کردن و کنترل آتش انجام می شود.

این دال بتنی در بالاترین قسمت چاه و مکانی که موتور بر روی آن قرار می گیرد نصب می شود. تمامی تجهیزات موتورخانه ساختمان در قسمت ورودی و خروجی باید شیر جدا کننده داشته باشند. به همین علت از کربن دی اکسید می توان به عنوان خاموش کننده انواع آتش سوزی و همچنین آتش سوزی های الکتریکی استفاده نمود.

روش های اجرایی سیستم روشنایی

این سیستم با باز کردن شیر ورودی به جعبه آتش نشانی و متصل کردن نازل به سر لوله جریان آب در رایزر شروع به کار می کند. سیستم لوله کشی فاضلاب آب مصرفی باقی مانده را به بیرون از ساختمان می فرستد. لوازم بهداشتی از جمله دستشویی، حمام، سینک، وان و … به ایت لوله کشی متصل می شوند.

بخش زیادی از این سیستم در قسمت عای داخلی ساختمان پرداخته و کار گذاشته میشود. طبق مقررات ملی ساختمان برای راهروها و راه های خروجی، پله ها و آسانسورها و سرسراهای آسانسور و همچنین در طبقات و محوطه هایی که در مسیر راه های ورود و خروج قرار دارند باید شدت روشنایی حداقل ۱۰ لوکس برقرار باشد. نوع دیگری از تاسیسات وجود دارد که در دسته تاسیسات حرارتی قرار دارند. تابشی، رسانایی، تبخیر و همرفت از انواع تاسیسات حرارتی هستند که در سال های اخیر توجهات زیادی به خود جلب کرده اند.

سیستم های که سرمایش و گرمایش یک ساختمان را تامین می کنند در بالا به آن ها اشاره شد. یکی از کاربردهای مبدل حرارتی تبدیل آب گرم تولید شده با دمای 80 درجه به آب 40 درجه مصرفی است. آب سرد تولید شده در چیلر وارد لوله های هواساز و فن کویل می شود و سرمایش در محیط ایجاد می شود. تاسیسات ساختمان شرایط مطلوبی را برای سکونت در یک ساختمان ایجاد می کند. برخی ساختمان ها به غیراز تأسیسات اصلی دارای تأسیسات جانبی رفاهی مثل سونا، جکوزی یا سایر موارد مشابه هستند. وجود چنین تأسیساتی سازه شما را به یک سازه برند و لوکس تبدیل می کند و ارزش آن را چند برابر خواهد کرد.

در این مقاله به توضیح مفهوم مجله خبری تاسیسات ساختمانی، اهمیت آن، مزایا و معایب آن پرداختیم. اول از همه لازم هست بدونین که سیستم گازرسانی حتما باید مطابق با استاندارهای شرگت ملی گاز ایران باشه. لوله کشی گاز با توجه به کاربرد ساختمان یعنی مسکونی و تجاری بودن اون متفاوت است. برای ساختمان‌های تجاری از گاز با فشار زیاد و در ساختمان‌های مسکونی از گاز با فشار کم‌تر استفاده میشه. اگه ساختمان رو مثل بدن انسان در نظر بگیریم، احتمالا تاسیسات ساختمانی، مخصوصا تاسیسات مکانیکی رو میشه قلب اون فرض کرد. این موضوع نشان‌دهنده اهمیت خیلی زیاد تاسیسات مکانیکی در ساختمان سازی و بازسازی‌ها است.