اجرای تاسیسات مکانیکی و الکتریکی خدمات اجرایی ساختمان-رادیاتور پارس

کارشناس تأسیسات بسته به محیط کار که مسکونی باشد یا تجاری-صنعتی باید از نقشه‌های تأسیسات ساختمان سر دربیاورد. توانایی طراحی و اجرای تأسیسات گاز، لوله‌کشی آب سرد و گرم، راه‌اندازی سیستم گرمایش و سرمایش، تأسیسات مکانیکی ساختمان، و غیره از دیگر مهارتهایی است که یک کارشناس تأسیسات باید از آن برخوردار باشد. متخصص تأسیسات باید از مهارت‌های فنی و عملی خوبی نیز برخوردار بوده و آمادگی جسمانی بالایی داشته باشد. همچنین، مهارت ارتباطی مناسب و توانایی کار فردی و تیمی از دیگر ویژگی‌های هستند که یک متخصص تأسیسات باید داشته باشد.

خدمات تهویه نگار در طراحی تأسیسات مکانیکی ساختمان

تاسیسات مکانیکی که به باور بسیاری از افراد اصلی‌ترین بخش تاسیسات ساختمانی است و قلب تپنده آن محسوب می‌شود. این نوع از تاسیسات ساختمانی به زندگی ساکنان به شدت گره خورده و وجود کوچک‌ترین خللی در آن می‌تواند منجر به بر هم خوردن روال زندگی افراد شود. شوفاژ به تاسیساتی گفته می شود که در داخل آن، یک سیال وجود دارد که از طریق بویلر و پکیج داغ شده و به تبادل کننده های حرارتی منتقل می شوند. این تاسیسات آب گرم مصرفی برای استحمام و نظافت و شستشو را فراهم می کند. حتی خرابی آن نیز باعث خنک شدن رادیاتور شده و در نهایت آب مصرفی در موتورخانه نیز سرد خواهد شد. لوله های مانیمسان به اتصالات مختلف در جوشکاری لوله های گاز گفته می شود.

اما امروزه از سامانه های تفکیک و مانیتورینگ میزان مصرف ساختمان استفاده می شود. در برخی ساختمان ها بر اساس متراژ یا بر اساس تعداد افراد هر خانواده این تقسیم بندی انجام می شود که مشکلات فراوان خود را دارد. زمانی که حرارت به اسپرینکلرهای نصب شده در سقف برسد، می ترکند و آب با فشار به روی حریق می پاشد. در مقابل آب با درجه حرارت بالا از سطح بالایی برج خنک کننده به پایین پاشیده می شود و با برخورد به هوای درون برج خنک می شود.

ولی با توجه به کاربری سازه می تواند شامل سیستم های حمل و نقل مثل آسانسور و یا پله برقی و عناصر زیرساخت و … مرتبط باشند. در واقع یکی از انواع خدمات ساختمانی که باعث رفاه و آرامش ساکنین می شود، رسیدگی به تاسیسات است. پس دومین کاربرد آن، ایجاد رفاه و شرایط مناسب برای سکونت به شمار می رود. تاسیسات مکانیکی در واقع سیستم های مهندسی شده ای هستند که به منظور تامین آسایش بشر طراحی شده اند و جزء جدایی ناپذیر ساختمان به شمار میروند که افراد به صورت روزمره با آن در ارتباط می باشند. ایجاد شرایط راحت برای زندگی، استحکام و قدرت ساختمان، صرفه جویی در هزینه‌های زندگی، ذخیره انرژی و بسیاری دیگر از مزایای نصب صحیح تاسیسات ساختمان است.

این عملگرها شامل رله ها، دیمرها، فرمان های برنامه نویسی و … می باشند. سنسور های سیستم در صورت وجود نور، دما، رطوبت و دود در خانه به سیستم اطلاع می دهند. گزارش های تهیه شده از طریق پروتکل های ارتباطی به کنترل کننده مرکزی سیستم ارسال می گردند.

اجرای تاسیسات و نقشه کشی ساختمان، توسط مهندسین و کارشناسان امکان پذیر بوده؛ چرا که در صورت رعایت قوانین و اصول اجرایی، باعث افزایش عمر مفید ساختمان شده و ایمنی و زیبایی آن تضمین خواهد شد. اگر این تاسیسات دارای کیفیت و کارایی خوبی باشند، ساختمان دچار بازسازی زود هنگام نشده و هزینه ی صرف شده آن در زمان راه اندازی و اجرا در مدت طولانی به صرفه خواهد شد. یکی از مهمترین بخش های تاسیسات ساختمانی ، تجهیزاتی است که برای سرمایش و گرمایش ساختمان به کار میرود. وظیفه تاسیسات ساختمانی حرارتی مطلوب کردن دمای محیط برای آسایش بیشتر میباشد.

آن ها با به کارگیری راهکار های استاندارد و اصولی، باعث کاهش مصرف انرژی و هزینه های احتمالی شده و تعمیر و نگهداری تجهیزات و سیستم ها را نیز کم تر کرده اند. تاسیسات می تواند همه ی نیاز های لازم یک ساختمان مثل آب، برق، گاز، تهویه و … را فراهم و شرایطی ایده آلی را برای زندگی در یک ساختمان فراهم می کند. با پیشرفت فناوری در همه عرصه‌های ساختمان، طراحی و ساخت سیستم‌های تاسیساتی (مکانیکی و الکتریکی) مورد استفاده در ساختمان نیز با پیشرفت‌های قابل توجهی همراه بوده است. طبیعتا قدم اول در بکارگیری تاسیسات و تجهیزات به روز و با کارایی بالا، شناخت آنها و مهارت در به اجرا درآوردن آنها می‌باشد.

انواع سیم کشی های مختلف و فراهم کردن شرایط ایمن برای آن ها از نکات مهمی است که باید در مطالب بعدی به آن اشاره شود. توجه به نوع توزیع برق به منظور ایجاد مسیر انشعابی برای آن، نیز نیازمند تجهیزات با کیفیت و دستکاری افراد ماهر و متخصص است. وجود فیوز، در تابلو توزیع برق که در اثر نوسانات برقی موجب قطع آن می شود باید توسط مهندسین ساختمانی اجرا و نصب شود.

  • تاسیسات مکانیکی جکوزی وظیفه گردش آب، سرمایش و گرمایش آب را بر عهده دارد.
  • هرچه این مقابله با طبیعت پیرامونمان اثرات طبیعی را بیشتر تحت تاثیر قرار دهد و یا خنثی کند ما درطراحی تاسیساتخود موفق تر بوده ایم.
  • پس از اتمام مرحله‌ی نصب، از تجهیزات تست‌ها و آزمایش‌های لازم را برای اطمینان از درستی کارکرد آن‌ها، می‌گیرد و برای همه‌ تجهیزات برنامه‌ منظم تعمیر و نگهداری تعیین می‌کند.
  • باید در سیستم های تاسیساتی از تجهیزات نوین و انرژی های تجدید پذیر استفاده شود.

تاسیسات الکتریکی ساختمان به معنای طراحی و اجرای سیستم سیم کشی منازل مسکونی، تجاری، اداری و صنعتی می باشد. سیم پیچی در مدار تاسیسات الکتریکی مجله خبری تاسیسات ساختمانی ساختمان بر پایه میزان جریانی که حمل می کند، انجام می شود. این تاسیسات دارای مدار انشعابی به منظور تامین برق فضاهای داخلی ساختمان می باشد.

تاسیسات مکانیکی بخش مهم تاسیسات ساختمانی