تاسیسات ساختمان ایما تاسیسات-رادیاتور پارس

تاسیسات به تمام تجهیزات موجود در ساختمان گفته می شود که عملیات سرمایش و گرمایش را به طور کامل انجام می دهد. البته تهویه مطبوع، برق رسانی، دفع پساب ها و فاضلاب، تجهیزات مربوط به آسانسور در گروه مختص به تاسیسات هستند. در حالت کلی، این موارد ذکر شده از مهم ترین و اساسی ترین تجهیزات مورد استفاده در یک ساختمان هستند که اگر مشکلی برای هر یک از آن ها به وجود آید، آسایش و زندگی انسان تحت تاثیر قرار می گیرد. تمامی فضاهای یک بیمارستان اعم از اتاقهای عمل، جراحی، ریکاوری، بخش های بستری، آزمایشگاهها و … دما و درصد رطوبت و نیاز هوای تازه در بعضی از فضاها دارای اهمیت زیادی است و در بعضی دیگر از فضاها دارای اهمیت خاصی نیست.

تاسیسات ساختمانی شامل سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، تهویه مطبوع، گاز، آب، برق، تلفن، تخلیه فاضلاب، ارتباط داخل و خرج ساختمان، ارتباط بین طبقات است. تاسیسات الکتریکی در تاسیسات ساختمانی شامل سیستم روشنایی، اطفاء حریق، آنتن مرکزی و… است. تاسیسات الکتریکی برق لازم برای روشنایی، گرما و سایر تجهیزات و لوازم برقی تاسیسات ساختمانی و خانه را تامین می‌کند. قسمت های مختلفی مانند سیستم های گرمایشی و سرمایشی، تهویه مطبوع، لوله کشی، برق رسانی، خطوط تلفن، گازکشی و … جز تاسیسات ساختمان هستند. افزایش و طول عمر سازه و بهینه سازی در مصرف انرژی توسط تأسیسات ساختمان انجام می پذیرد که قابل ذکر است این بخش از ساخت و ساز ساختمان طبق اصول ونقشه های مهندسی انجام می پذیرد. مهندسین و کارشناسان وظیفه نقشه کشی و اجرای تأسیسات ساختمان را بر عهده دارند زیرا در صورت اجرای اصولی منجر به افزایش طول عمر سازه یا به عبارتی ساختمان گردیده و زیبایی و دوام و استحکام آن را تضمین می کند.

  • تأسیسات برق جزو تأسیسات ساختمانی بوده که خود شامل اعلام حریق، تلفن، آنتن مرکزی، سیستم روشنایی می باشد.
  • این روشنایی در مواقع اضطراری جهت خروج افراد از ساختمان را مشخص می کند.
  • البته این تجهیزات برای فصول سرد سال است اگر فصل های گرم سال را در نظر بگیریم، انواع کولرها مانند گازی، آبی و داکت اسپلیت در این رده بندی قرار دارند.
  • نکته بعدی، بازگرداندن فاضلاب حاصل از مصرف روزانه به چرخه‌ طبیعت است.
  • در این مقاله به توضیح مفهوم تاسیسات ساختمان، اهمیت آن، مزایا و معایب آن پرداختیم.
یکی از عواملی که می‌تواند باعث تخریب در ساختمان‌ها شود توجه نکردن به تاسیسات مربوط به آتش‌نشانی در داخل ساختمان‌ها است. در طراحی ساختمان‌ها باید ایمنی لازم در برابر آتش و به حداقل رساندن خطرات ناشی از گرما و دود در داخل ساختمان توجه کرد. همچنین لازم به ذکر است که گرما می‌تواند باعث اشتعال در ساختمان شود. در ساختمان های نوین که به وسیله ی هوشمند سازی ساخته می مجله خبری تاسیسات ساختمانی شوند، می توان به راحتی کنترل همه ی سیستم های تاسیساتی را در دست داشت. جالب است بدانید که سیستم های هوشمند، دارای عملکرد متفاوتی بوده و با تغییرات آب و هوایی خود را تطبیق می دهند. هزینه ی راه اندازی تاسیسات هوشمند مورد استفاده در ساختمان ها کمی بالا بوده، اما در طولانی مدت به صرفه تمام خواهد شد و هزینه های جانبی و تعمیرات آن را به کمترین حالت ممکن می رساند.

آخرین محصولات تاسیسات سامان

هدف از اجرای سیستم تهویه ی مطبوع در تنظیم دمای داخلی و تنظیم رطوبت داخلی و حفظ کیفیت هوای داخلی ساختمان است. به این صورت که کیفیت هوای داخلی را می توان از طریق ورود هوای تازه به ساختمان و خارج کردن هوای پایدار و فیلتراسیون به صورت ثابت نگه داشت. بنابراین تاسیسات از اهمیت بالایی برخوردار است و بی توجهی به اجرای این بخش می تواند خسارت زیادی وارد کند. باید در سیستم های تاسیساتی از تجهیزات نوین و انرژی های تجدید پذیر استفاده شود. در نتیجه این سیستم ها کم تر نیاز به تعمیر پیدا می کنند و هزینه قبوض نیز کم تر خواهد بود، مثل پنل خورشیدی یا توربین بادی برای تامین برق، آبگرمکن خورشیدی برای گرم کردن آب و مواردی مشابه از این دست.

سه بخش و رکن اصلی در شروع هر پروژه ساختمانی:

شخصی که معماری ساختمان را انجام می دهد باید در کار خود حرفه ای باشد تا بهترین پلن و نقشه را برای تعبیه تأسیسات طراحی کند. همان طور که ملاحظه کردید، سعی شد که نگاهی کامل به انواع تاسیسات ساختمانی داشته باشیم و شما را با آن به صورت کامل آشنا سازیم. همچنین در بخش‌های مختلفی مثل تاسیسات ساختمان چیست؟ تاسیسات ساختمانی چه انواعی دارد؟ و … به نکات کلیدی و مهمی که حتما باید بدانید، اشاره نمودیم. همان طور که گفتیم، وظیفه طراحی و عملیاتی کردن این حوزه بر عهده کارشناسان و مهندسان زبده است.

تابلوهای نیمه اصلی

همچنین پانل های زنگ خطر درورودی های ساختمان و نقاط خاص دیگر نصب میشوند تا در شناسایی محل حریق به ماموران آتش نشانی کمک کنند. اطفا حریق مجموعه اقداماتی است که برای مقابله با آتش، بوسیله خاموش کردن و کنترل آتش‌ انجام می‌گیرد. اطفای حریق برای حفاظت از سلامت افراد، جلوگیری از آسیب به اموال الزامی است. در مرحله‌ی نصب، مهندس تاسیسات به طور کامل بر فرآیند نصب تجهیزات نظارت و مدیریت دارد تا اطمینان حاصل کند که آنها طبق نقشه‌ی طراحی، اجرا و نصب می‌گردند. پس از اتمام مرحله‌ی نصب، از تجهیزات تست‌ها و آزمایش‌های لازم را برای اطمینان از درستی کارکرد آن‌ها، می‌گیرد و برای همه‌ تجهیزات برنامه‌ منظم تعمیر و نگهداری تعیین می‌کند.