تاسیسات ساختمان چیست؟ شرکت تاسیسات مردانی-رادیاتور پارس

در صورت تغییر و یا تعمیر در تاسیسات مکانیکی موجود در ساختمان باید انجام این کار به گونه ای صورت بگیرد تا هیچ گونه صدمه و آسیبی به وضعیت تاسیسات آن نشود. و این کار منجر به غیر ایمن شدن وضع تاسیسات نگردد و موجب اضافه شدن بار گرمایی و بار سرمایی اضافی بر روی تاسیسات نشود. هدف از سیستم های لوله کشی در اجرای تاسیسات مکانیکی برای توزیع و استفاده از آب قابل شرب و حذف کردن آب های اضافی که در محوطه و بام جمع می شوند است.

طراحی اشتباه باعث نیاز تاسیسات به بازسازی و تعمیرات می شود و ممکن است موجب خطرات جانی گردد. به همین دلیل طراحی تاسیسات ساختمان فقط باید توسط مهندسین تاسیسات و معمار انجام شود. سیستم گازرسانی در ساختمان نقش بسیار زیادی در رفاه افرادی دارد که در یک ساختمان زندگی می کنند، دارد و باید بهترین تأسیسات برای این سیستم استفاده شود. لوله کشی گاز ساختمان باید طبق استاندارد شرکت ملی گاز ایران انجام شود تا همه اصول و قوانین کار رعایت شده و نتیجه خوبی داشته باشد. لوله های گاز برای مکان های مختلف متفاوت بوده و با توجه به تجاری و یا مسکونی بودن آن لوله کشی می شود. آب سرد و گرم در خانه همه ما وجود دارد و شاید ندانید که لوله آب سرد و گرم از یکدیگر جدا هستند.

اگه میخوای کابینت خونه رو عوض کنی، قیمت روز کابینت مدنظرت رو از بهترین کابینت سازهای شهرت بگیر

قابل ذکر است بخش بزرگی از برق به صورت جریان های متناوب مورد استفاده قرار می گیرد. سیستم های برق باید بطور حتمی و قطعی بطور ایمن نصب و راه اندازی گردند. یک فیوز در تابلو توزیع برق ساختمان موجود است که در مواقعی که جریان در سیم پیچی بالا باشد مدار بلافاصله قطع خواهد شد. همانطور که روشن است سیستم های برق ساختمان را مهندسین برق طراحی و اجرا می کنند. وجود سنسورهای الکتریکی در این سیستم باعث می شود تا در زمان ایجاد آتش سوزی مداخلات لازم انجام گیرد تا میزان خسارت تا حدود بسیار زیادی کاهش یابد. سیستم اطفای حریق در ساختمان معموولا در قسمت های مهم آپارتمان و در نزدیکی سقف نصب می شوند.

البته توجه به متراژ و نوع استفاده از این سیستم ها نیز متفاوت است. به نظر می رسد توضیحات جزئی تر در مورد آن ها نیاز به یک مقفاله دیگر دارد. تهویه و خارج کردن هوای داخلی و جایگزین نمودن آن با هوای بیرون و تازه می تواند موجب افزایش نیاز به سیستم های گرمایشی و یا سرمایشی شود. این کار را به وسیله ی بازیابی تهویه گرما و با گردش مجدد هوای داخلی می توان انجام داد. البته امروزه به دلیل استفاده از سیستم های هوشمند در مجله خبری تاسیسات ساختمانی ها، امکان کنترل این سیستم وجود دارد.

صاعقه گیرها دارای انواع مختلفی مانند صاعقه گیر شاخکی، چند شکافه، سوپاپی و گلوله ای می باشد. هنگام برخورد صاعقه، سیستم ایمنی که شامل یک مدار الکتریکی است در مقابل افزایش ناگهانی ولتاژ، ایجاد قوس الکتریکی، جرقه و افزایش جریان محافظت می کند. به منظور محفاظت از سیستم های قدرت، سیستم ایمنی از طریق انتقال ولتاژ ناگهانی به زمین مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین در مقابل صاعقه، از سیستم های قدرت که از طریق کابل زمینی و یا ارتینگ عمل می کنند، محافظت می گردد. سیستم صوتی در یک فضای اداری دارای ۳ بخش سیستم صوت عمومی، سیستم کنفرانس و نمازخانه می باشد. در راه اندازی سیستم صوت اداری و صنعتی واضح شنیدن فرکانس صدا بسیار مهم است.

تهویه نگار

به‌طور کلی، تأسیسات مکانیکی به دو نوع صنعتی و ساختمانی تقسیم می‌شوند. تأسیسات مکانیکی صنعتی شامل سیستم‌های آبرسانی و انتقال آب، فاضلاب و سیالات، تصفیه آن، و تولید انرژی از سیال می‌گردند. باید توجه داشت که برخی از تاسیسات ساختمان قابل مشاهده نبوده و در معرض دید نخواهد بود. در صورت بروز کوچک ترین ایراد، امکان دارد خسارت های زیادی به بار آورده و هزینه های بسیار زیادی را برای مالک به بار آورد. به همین علت است که آگاهی و کسب اطلاعات لازم در حوزه ی تاسیسات ساختمانی و کم شدن مصرف انرژی، از جمله مسائلی بوده که مهندسان ساختمان باید به آن توجه نموه و آن را ارتقاء دهند.

تاسیسات گرمایشی و سرمایشی:

تاسیسات ساختمانی شرایط مطلوب و مناسب برای زندگی و کار در ساختمان فراهم می‌کند. تاسیسات ساختمان باید به صورت اصولی و بر اساس نقشه‌های معماری و مهندسی طراحی و اجرا شود. نقشه‌کشی و اجرای تاسیسات ساختمانی باید توسط مهندس با تجربه با تکیه به دانش و تجربه انجام شود.

  • تأسیسات آب‌نما و فواره برای ساختمان‌های ویلایی، اداری، تجاری، خانگی و لابی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • همانطور که روشن است سیستم های برق ساختمان را مهندسین برق طراحی و اجرا می کنند.
  • طراحی نقشه های نورپردازی، طراحی سیستم روشنایی، سیستم ارتینگ ساختمان، جانمایی تمام وسایل الکتریکی ساختمان و تابلوهای برق، سیم کشی و راه اندازی تلفن و آسانسور همینطور منابع تغذیه، اجرای شبکه و … می باشد.
  • همه تاسیسات ساختمانی باید از استانداردهای آورده شده در مقررات ملی ساختمان پیروی کنن.
  • لوله کشی آب مصرفی ساختمان ها به دو صورت روکار و توکار انجام می شود.
این تاسیسات ساختمانی دارای ۶ بخش زیر بوده و از مکانیزم پیچیده ای تشکیل شده است. این نوع از تاسیسات ساختمان وظیفه انتقال آب آشامیدنی به ساختمان و خارج کردن مواد زائد فاضلاب از ساختمان را دارد. به این صورت که هوای بیرون از طریق درب ها و پنجره ها توسط نیرو های حرارتی به داخل ساختمان هدایت و هوای داخل به خارج هدایت میشود. خیلی ها تاسیسات ساختمانی مکانیکی را قلب ساختمان میدانند زیرا هر گونه اخلال در آن عوارض زیادی برای ساختمان در پی دارد. علاوه بر این تمام انسان های دنیا به دنبال رفاه و آرامشی هستند که تاسیسات ساختمانی برای آن ها رقم می زند. همچنین بازرس های امروزی در بررسی کیفیت ساختمان به تاسیسات ساختمانی توجه ویژه ای می کنند.