تاسیسات کار؛ مشاغل پردرآمد و پایدار
انتشار: بهمن 18، 1403
بروزرسانی: 02 تیر 1404

تاسیسات کار؛ مشاغل پردرآمد و پایدار

p>شما هم تا به حال شده وسط یه روز کاری یا حتی یه عصر دلگیر زمستونی که کولر یا بخاری تون خراب شده، فکر کنید «این تاسیسات بازی ها کی قراره تموم بشه؟» راستش رو بخوای، من بعد از ۴۲ سال تجربه در صنعت تاسیسات ساختمان همیشه به این نتیجه رسیدم که تاسیسات کار بودن، نه تنها یکی از مشاغل پردرآمدست، بلکه یکی از شغل های پایدار و آینده دار توی بازار کار ایران هم هست. حالا بیاید کمی با هم در مورد این مسیر حرف بزنیم؛ شاید شما هم دوست داشته باشید یه تاسیسات کار حرفه ای باشید.

چرا تاسیسات؟ چرا اینقدر مهم است؟

ممکنه بپرسید، واقعاً تاسیسات چقدر مهمه که اینقدر روش تاکید می کنیم؟ خوب، واقعیت اینه که هر ساختمونی بدون تاسیسات مثل ماشین بدون موتور می مونه؛ به عبارتی اجزاش به شکل درست کار نمی کنن. تاسیسات شامل نصب، تعمیر و نگهداری سیستم های گرمایشی، سرمایشی، لوله کشی، برق و حتی سیستم های اطفاء حریق می شه. در واقع، تاسیسات کارها ستون فقرات راحتی و ایمنی یه ساختمان هستند. بدون وجودشون، زندگی روزمره ما مثل خونه ایه که آب گرم و برق نداره؛ غیر ممکن و سخت.

بازار کار تاسیسات در ایران؛ از تهران تا کوچک ترین شهرستان ها

یکی از چیزهایی که به عنوان یه متخصص تاسیسات خیلی می تونم تأکید کنم، اینه که بازار کار تاسیسات توی ایران فوق العاده گسترده است. از ساختمان های لوکس شمال تهران گرفته تا مناطق جنوبی و شهرستان های کوچک، همه جا به متخصص تاسیسات نیاز هست. طبق آمار مرکز آمار ایران، رشد ساخت و ساز و نیاز به مرمت ساختمان ها باعث شده بازار خدمات تاسیسات در سال های اخیر رشد ۱۵ درصدی داشته باشه. این یعنی، اگه توی حوزه تاسیسات فعال باشی، تقریباً همیشه کاری داری و درآمدت رو می تونی تضمین کنی.

چرا تاسیسات کار، شغل پایدار است؟

وقتی حرف از پایداری می شه، یعنی شغلی که حتی توی بحران های اقتصادی هم به سختی آسیب می بینه. تجربه شخصی من در تهران به خوبی نشون داده، هر وقت بازار ساخت و ساز کمی کم رونق بوده، تقاضا برای تعمیر و نگهداری تاسیسات با شدت بیشتری افزایش پیدا کرده. مردم همیشه دنبال تعمیر سیستم گرمایشی یا سیستم آب رسانی شون هستند چون بدونش زندگی سخت می شه. به قول معروف، حتی توی سخت ترین شرایط، «تاسیسات کار شانه به شانه پول می زنه». این یعنی شما دائماً می تونید درآمد داشته باشید و امنیت شغلی بسازید.

تجهیزات و فناوری به روز؛ مهارت کلیدی یک تاسیسات کار حرفه ای

بگذارید یه راز براتون بگم: در این صنعت هر چقدر با تکنولوژی آشنا باشی، بیشتر می تونی درآمدت رو بالا ببری. مثلا امروز سیستم های گرمایشی و سرمایشی پیشرفته تر از گذشته اند و نصبشون نیاز به دانش دقیق و به روز داره. تاسیسات کار های حرفه ای کسانی هستند که همیشه دنبال یادگیری جدیدترین تجهیزات و روش های نصب و تعمیر هستند، نه فقط چکش و پیچ گوشتی تو دست گرفتن. حقیقتش اینه که بازار الان دیگه دست کساییه که به فن آوری و استانداردها مسلطند. مثلاً طبق گفته انجمن مهندسان تاسیسات ایران، بهره گیری از سیستم های هوشمند HVAC درآمد تاسیسات کار را تا ۲۵% افزایش داده است.

مهارت های اجتماعی و ارتباط با مشتری؛ بخش غیرقابل چشم پوشی

این که کار تاسیسات به نظر فنی بیاد، بی راه نیست؛ ولی چیزی که واقعاً متمایزت می کنه، توانایی ارتباط با مشتری هاست. من خودم بارها دیده ام بهترین متخصص ها به دلیل نداشتن مهارت در برخورد با مشتری ها فرصت های کاری شون رو از دست دادن. مشتری ها معمولا انتظار دارند، کسی که میاد روی سیستم خونه شون کار کنه، مودب، حرفه ای و دلسوز باشه. پس یه تاسیسات کار واقعی، کسیه که نه فقط تو کارش استاد، بلکه تو ارتباطات هم یه استاد حرفی هست.

تا حالا شده یه تاسیسات کاری بیاد و سیستم رو درست کنه ولی خبری از توضیح به مشتری نباشه؟ اینجوری احتمال داره مشتری دوباره زنگ نزنه یا حتی بدتر، توصیه نکنه شما رو به بقیه. پس، داشتن مهارت در توضیح خدمات و رفتار حرفه ای، باعث وفاداری مشتریان می شود که برابر است با درآمد بیشتر و کار مداوم.

چطور از تاسیسات کار بودن، یک شغل پر سود و پایدار بسازیم؟

بین خودمان باشد، هیچ کسی صبح از خواب پا نمی شود و می گوید دلم می خواهد «تاسیسات کار نمونه بشوم!» اما وقتی با یک راهنمایی درست، مهارت های به روز و دانش کافی در کنار روحیه خدمت رسانی قوی جلو بروید، دریچه های درآمد بالا و رضایت شغلی به روی شما باز می شود. برنامه ریزی داشته باشید، دوره های آموزشی استاندارد را پشت سر بگذارید و تجربه کار میدانی کسب کنید. به یاد داشته باشید طبق تحقیقات بانک جهانی و وزارت کار، آموزش مداوم تکنسین های تاسیسات می تواند درآمدشان را تا ۳۰ درصد افزایش دهد.

جمع بندی و انگیزه برای شما

دوست من، اگر دنبال یک شغل با درآمد مطمئن، بازار گسترده و آینده روشن هستی، تاسیسات کار بودن می تواند انتخاب بسیار مناسبی باشد. تاسیسات فقط یک شغل فنی نیست؛ بلکه ترکیبی از دانش، مهارت و هنر ارتباطات است که هر روز جذاب تر می شود. مثل من که بعد از سال ها تجربه هنوز از کار کردن توی این حوزه لذت می برم و می دانم که هر روز یک داستان جدید داریم. پس دست به کار شو، یاد بگیر و در این مسیر موفق باش!


سؤالات متداول (FAQs)

۱. تاسیسات کار کیست و چه وظایفی دارد؟
تاسیسات کار متخصصی است که مسئول نصب، تعمیر و نگهداری سیستم های گرمایشی، سرمایشی، لوله کشی، برق و سیستم های ایمنی ساختمان است.
۲. درآمد میانگین تاسیسات کار در ایران چقدر است؟
با توجه به تجربه و مهارت، متوسط درآمد تاسیسات کار در شهرهای بزرگ از ۱۰ میلیون تا ۳۰ میلیون تومان در ماه متغیر است.
۳. برای شروع کار تاسیسات، چه آموزش هایی لازم است؟
آشنایی با اصول برق، لوله کشی، سیستم های حرارتی و سرمایشی و گذراندن دوره های تخصصی فنی و حرفه ای ضروری است.
۴. آیا شغل تاسیسات کار در ایران بازار کار پایداری دارد؟
بله، نیاز همیشگی به نگهداری و تعمیر تاسیسات ساختمان باعث شده این شغل دارای بازار کار پایدار باشد.
۵. چگونه می توان تجهیزات جدید تاسیسات را یاد گرفت؟
شرکت در کارگاه های تخصصی، مطالعه مستمر و دنبال کردن اخبار و فناوری های جدید حوزه تاسیسات، بهترین راه ها هستند.
موضوع توضیح
تعریف تاسیسات کار متخصص نصب، تعمیر و نگهداری سیستم های گرمایشی، سرمایشی، لوله کشی و برق ساختمان
بازار کار گسترده در سراسر ایران، مخصوصاً تهران و شهرستان ها، با رشد افزایش ساخت وساز
پایداری شغل با توجه به نیاز دائمی به تعمیر و نگهداری، شغلی پایدار و مقاوم در برابر بحران
مهارت های کلیدی تسلط به فناوری های جدید و مهارت های ارتباطی با مشتریان
رشد درآمد با آموزش مداوم و دانش به روز، تا ۳۰٪ افزایش درآمد ممکن است

نقل قول الهام بخش: «تاسیسات کار یعنی کسی که ستون های زندگی راحت و امن شما را می سازد و نگه می دارد.» - انجمن مهندسان تاسیسات ایران

https://airconditioner1.ir