نکات مهم تاسیسات گاز رسانی نکات مهم لوله کشی گاز ساختمان آرچیکان-رادیاتور پارس

اما تحت شرایطی و برای مشتریانی که روزانه حجم بسیار زیادی این گازها و یا گازهای شهری به عنوان سوخت مصرف می کنند ایده آل است که از تاسیسات انتقال گاز استفاده کنند. علاوه بر کاربردهای متعدد موجود، هر روز استفاده های جدیدتری از گاز طبیعی کشف می شود که بر اهمیت ای حوزه می افزاید. مسیر عبور لوله‌ها نبایستی هیچ گونه تداخلی برای سازه‌های اصلی ساختمان و دیگر تاسیسات مکانیکی ساختمان داشته باشد و آسیبی به آن‌ها وارد شود. برای یادگیری صفر تا صد این حوزه به آموزش جامع طراحی خطوط لوله نماتک مراجعه کنید. در سیستم های توزیع گاز شهری، گاز تحت فشار مشخصی به مشتری تحویل داده می شود.

این قسمت می‌تواند از استخراج این ماده تا ارسال آن به منازل را شامل شود. پس از تولید آن در چاه‌های نفت و گاز، انتقال این ماده در بالاترین حوزه مدیریت منابع گازی و بخش گاز رسانی طبقه‌بندی می‌شود تا به کمک این ‌تأسیسات به پالایشگاه‌ها منتقل گردد. تنها پس از گذشتن از این مرحله، گاز از طریق ‌تاسیسات گازرسانی به کارگاه‌های صنعتی و یا منازل شخصی ارسال می‌گردد.

در نتیجه یکی از موارد ابتدایی تاسیسات مکانیکی ساختمان ، اجرای لوله کشی گاز نام دارد که هنگام آغاز کار طرح و نقشه لوله کشی و همچنان تجهیزات گازرسانی باید آماده بشود. تمامی‌برنامه‌ریزی‌های اولیه مسیر در این مرحله از مراحل اجرای خط لوله گاز، به واقعیت تبدیل می‌شود تا پرسنل ساخت و ساز چارچوب روشنی برای ایجاد این سازه در فرآیند ‌اجرای تاسیسات گازرسانی، را عملی نمایند. طبق نکات ایمنی در تاسیسات گازرسانی حوادثی مستند وجود دارد که صاعقه شدید به خانه ها اصابت کرده است. برخورد صاعقه به کلاه دودکش فولادی ، می تواند به داخل خانه گسترش یابد. برای مثال؛ رعد و برق می تواند از طریق درپوش دودکش فلزی وارد خانه شود که از طریق سیم کشی برق که از جنس مس است و همچنین لوله کشی آب که انفجار بوجود آورد.

پس از تکمیل تمام مراحل و عملیاتی نمودن خط لوله، فرآیند پاکسازی انجام می‌شود. هدف از آن بازگرداندن زمین به حالت اولیه پس از انجام تغییرات در مرحله‌تاسیسات گازرسانی چیست، عنوان می‌شود. شاید تغییر شرایط آب و هوایی در برخی اوقات به افزایش این مدت زمان منجر گردد.

نکات مهم تاسیسات گاز رسانی [ نکات مهم لوله کشی گاز ساختمان ]

این مرحله به هماهنگی زیادی احتیاج دارد و تمامی‌بخش‌ها باید با هم همکاری نمایند. در این روش از تسمه‌های مخصوصی در اطراف خط لوله استفاده می‌شود تا بخش‌های گوناگون حرکت داده شوند. بهتر است پیش از شروع کار ساخت در مراکز، با توجه به ماهیت آن نسبت به اینکه چه ‌تأسیساتی مورد استفاده قرار گیرد، اقدام شود. البته امکان ‌لوله‌کشی این تجهیزات در مراکز ساخته شده نیز امکان‌پذیر خواهد بود. از گازهایی که در این زمینه استفاده می‌گردد و به این مراکز منتقل می‌شود، می‌توان به انواع اکسیژن، هوا پزشکی، اکسید نیتروژن، نیتروژن، دی اکسید کربن، خلا پزشکی، اصلاح گاز بیهوشی و … اشاره نمود. این سیستم‌های گازرسانی در تمامی مناطق نظیر بخش عمومی، سالن‌های عملیاتی، واحدهای مراقبتی، اتاق ریکاوری یا اتاق‌های اصلی درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خانه‌ها و نیز محیط‌های صنعتی، پیش از اتصال به سیستم گازی باید توسط بازرس گازی بازبینی شوند تا طراحی و اجرای بی‌عیب و نقص، تجهیزات و نکات ایمنی به درستی مورد بررسی قرار گیرد. در صورتی که این خطوط گازی از پیش نصب شده باشند، باید به‌صورت مجدد ایمنی آن‌ها بررسی و مورد تأیید قرار گیرد. از این روست که کابل‌های ساختمانی، ‌لوله‌کشی و نیز برق ساختمان باید به‌طور ایمن در کنار یکدیگر مورد استفاده قرار گیرند. بسته به تشخیص، تکنسین می تواند تعمیرات جزئی را با پرداخت هزینه های متفاوت انجام داد ولی از ایمنی گاز خود مطمئن شد.

آموزشگاه سنجش پارسیان از سال 1388 در رشته‌های مهندسی شیمی، عمران، معماری، مکانیک و تاسیسات، ایمنی و بهداشت و مدیریت پای به عرصه آموزش نهاد. ساختار برق باید در منازل با خطوط گاز بگونه باید طراحی شود که از ایجاد هر گونه خطری جلوگیری کند. حتی برای کاهش خطر آتش سوزی یا انفجار ناشی از خطوط آسیب دیده باید تدابیری اتخاذ شود. لطفاً کنتور گاز طبیعی را از زباله ها، پوست درختان، درختچه ها یا سایر پوشش های گیاهی، برف یا یخ های روی سر لوله ها دور نگه دارید.

تجهیزات به کمک پریز یا واحدهای ترمینال به سیستم اصلی ‌لوله‌کشی گازی متصل می‌شوند. اتصال لوله به لوله و لوله به فیتینگ فولادی به روش جوشکاری با قوس الکتریکی دستی انجام می‌گیرد. انجام لوله کشی باید از اصول مبحث هفدهم مقررات ملی ساختمان ایران تبعیت نماید. این شغل با فلز کاری، نقشه کشی عمومی، نقشه کشی ساختمان، مجله خبری تاسیسات ساختمانی لوله کشی تاسیسات بهداشتی و حرارتی و معماری در ارتباط است. سیستمهای لوله کشی گاز در زیر زمین در درجه اول در شرکت های عمومی و صنعتی کاربرد فراوان دارد. اگرچه در زمینه تاسیسات گازرسانی‌ توجه به این نکته که برای مصارف صنعتی همیشه انتقال گاز از طریق خطوط انتقال صورت پذیر نمی باشد ، بسیار مهم است .

  • انتقال گاز برای مصارف صنعتی همیشه از طریق خطوط انتقال صورت نمی گیرد و بسته به نیاز آن صنعت روش های مختلفی برای تامین گازهای مورد نیاز وجود دارد.
  • در زمینه تحویل و ارسال گاز به مراکز مختلف سه بخش گوناگون دخیل خواهند بود.
  • این دوره بر اساس استاندارد عملکرد شرکت ملی گاز ایران است و با مشاغل ناظر مقیم، ناظرارشد و پیمانکار در ارتباط می باشد.
  • این شغل با فلز کاری، نقشه کشی عمومی، نقشه کشی ساختمان، لوله کشی تاسیسات بهداشتی و حرارتی و معماری در ارتباط است.
  • البته سایر روش‌های محافظت الکتریکی نظیر کاتدی، زمینی، آسترهای محافظ و … نیز در آن استفاده می‌گردد.
در پی آن هستیم تا با تجهیزات این سیستم از نزدیک‌تر آشنا شده و روش کار آن را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم. ‌تاسیسات گازرسانی در ساختمان‌ها برای ایمنی ساکنین از اهمیت بسیاری برخوردار است. این سیستم ‌لوله‌کشی باید با کیفیت بالا و به کمک تجهیزات ایمن صورت پذیرد. ایستگاه های گازرسانی شهری همچنین فشار گاز را کاهش می دهند زیرا گاز طبیعی از خط لوله بزرگتر وارد خط لوله گاز کوچکتر شهری می شود.

دامنه فعالیت تاسیسات گازرسانی بسیار گسترده می باشد و از ابتدای فرآیند استخراج گاز طبیعی تا تاسیسات داخلی منازل مسکونی را در بر می گیرد. در ادامه همراه تیم فنی و مهندسی کارا پمپ باشید تا به صورت کامل با تاسیسات گازرسانی آشنا شده و به آن بپردازیم. گروه تولیدی ” اتصالات گاز استاندارد آریا جام” تولید را از سال 1379 آغاز نمود. کلیه ی ماشین آلات این شرکت، طراحی و ساخت مهندسین همین مجموعه می باشد. با اتکاء به روش های نوین علمی و تکیه بر سلامت اخلاق و نگرش فنی به تولید، سنگین ترین اتصالات موجود در بازار ایران، توسط این مجموعه تولید می گردد. رشته «تأسیسات گازرسانی ساختمان» دارای 105 ساعت آموزش است که شامل 42 ساعت دروس عمومی، 50 ساعت شایستگی‌های فنی، 2 ساعت شایستگی‌های پایه، 2 ساعت شایستگی‌های کارگاهی و 9 ساعت شایستگی‌های غیرفنی است.

جوش دادن قطعات خط لوله به یکدیگر